Skip to main content

De nylige voldshandlingene i den nordlige delstaten Rakhine i Myanmar har ført til massefordrivelse av befolkningen både innenfor landegrensene og på tvers av grensen til Bangladesh.

Flere hundre tusen mennesker har søkt ly i provisoriske bosettinger i Cox's Bazar-området i Bangladesh, hvor de lever under ekstremt vanskelige forhold som stadig forverres.

I samarbeid med lokale og internasjonale partnere leverer FNs World Food Programme (WFP) assistanse til mennesker som har ankommet Bangladesh fra Myanmar.  Ved ankomsten mottar de ekstra energirike kjeks. Når de har funnet seg til rette, får de rasjoner på 25 kg ris annenhver uke.

WFP utvider rekkevidden av de elektroniske kupongprogrammene for å dekke behovene til nyankommende i Cox's Bazar. Matkuponger fører til mer næringsrikt kosthold, styrker kvinner og er en god investering, koster mindre enn å distribuere mat, samtidig som lokaløkonomien øker.

WFP er særlig bekymret for helsen til kvinner og barn som ankommer sultne og feilernærte etter mange dager på reise, og gir dem derfor ekstra ernæringsstøtte.

En ny studie (av UNICEF, Action contre la Faim, Redd barna, UNHCR og WFP) viser at det er alarmerende nivåer av feilernæring i Kutupalong-leiren. De innledende funnene indikerer at ett av fire Rohingya-barn – flere enn tidligere antatt – lider av feilernæring.

WFPs hjelpeinnsats i Myanmar har blitt utsatt for alvorlige forstyrrelser.  

882.000
mennesker som har flyktet fra Myanmar har mottatt mat fra WFP i Bangladesh
NOK 156,7 millioner
trengs hver måned for å støtte menneskene som er påvirket av konflikt, samt andre sårbare samfunn
24%
av Rohingya-barn i Kutupalong-leiren er underernærte

Hva WFP gjør for å hjelpe flyktninger fra Myanmar i Bangladesh

  • Matvareassistanse

    Siden januar 2018 har 882 000 mennesker mottatt matvareassistanse fra WFP. Måntlige rasjoner, beregnet for en familie på fem, består av 25 kg ris, 4 kg linser og olje. 90 000 personer er registrert i WFPs elektroniske kupongprogram, hvor de mottar et månedlig beløp for et forhåndsbetalt elektronisk kort. De kan bruke dette i utvalgte butikker, hvor de kan velge mellom å kjøpe 19 forskjellige typer matvarer, inkludert ris, linser, ferske grønnsaker, egg og tørket fisk.
  • Ernæring

    For å bekjempe de urovekkende nivåene av feilernæring, gir WFP ernæringsstøtte til 140.000 barn i alderen mellom 6 måneder og 5 år, og gravide og ammende kvinner.

Hvordan du kan hjelpe

Bidra i dag og gi livreddende mat til familier som trenger det mest.