Skip to main content

Sultkatastrofen i den konfliktrammede Kasaï-regionen i Den demokratiske republikken Kongo (DR Kongo) forverres raskt, og 3,2 millioner mennesker, en fjerdedel av befolkningen, har ikke stabil tilgang til tilstrekkelige mengder rimelig og ernæringsrik mat.

I de hardest rammede lokalsamfunnene lever ni av ti mennesker i matvareusikkerhet – hvor én av to er alvorlig matvareusikre.  I følge Global Acute Maltutrition indeksen, har nivået for underernæring blant barn under fem år  nådd 14 prosent, det vil si godt over katastrofegrensen på 10 prosent.

Siden konflikten brøt ut i august 2016, har 1,4 millioner mennesker blitt internt fordrevet  i regionen eller flyktet til nabolandet Angola.

De fleste internt fordrevne familier har nå gått glipp av to plantesesonger på rad. Mange av de mest sårbare spiser knapt mer enn ett måltid om dagen – vanligvis bare kassavarøtter og blader – som mangler protein, vitaminer og mineraler. Overlevelsesmetoder som de fordrevne tar i bruk er blant annet tigging, prostitusjon og  spiser frø som skulle ha vært plantet.

3.2 million
mennesker lever i akutt matvareusikkerhet
14 %
lider av akutt underernæring
NOK 760 millioner
trengs for å kunne levere assistanse frem til april 2018

Hva WFP gjør for å hjelpe flyktninger fra Myanmar i Bangladesh

  • Matvareassistanse

    WFP leverer fulle mat rasjoner (korn, belgfrukter, vegetabilsk olje og salt) til prioriterte familier, identifisert som spesielt utsatte. WFP har siden oktober hjulpet over 312.000 konfliktberørte mennesker, med planer om å nå 1,2 millioner mennesker i 2018.
  • Ernæring

    For å forhindre feilernæring blant små barn, gravide kvinner og ammende mødre, fordeler WFP spesialtilpasset næringsrik mat.
  • Humanitarian Air Service (UNHAS)

    For å møte de store behovene til fordrevne befolkninger i Kasai-regionen, har UNHAS DR Kongo økt vesentlig sin luftfart i denne regionen. I en sammenheng der tilgang til berørte befolkninger er en stor utfordring, bidrar UNHAS DR Kongo til å forbedre tilgangen til de fordrevne ved permanent å plassere et fly og helikoptre til Kananga slik at humanitære aktører har større mobilitet til å betjene dem.