Skip to main content

Riktig ernæring gir bedre behandling av HIV

WIEN – FNs Verdens Matvareprogram (WFP) oppfordrer helsepersonell, myndigheter og andre partnere til å inkludere en enkel, men viktig ingrediens i behandlingen av mennesker som lever med HIV – god ernæring.

"Det fins en økende mengde bevis på at mat og ernæringsmessig assistanse er avgjørende for å holde mennesker som lever med HIV friske lenger, og for å bedre effektiviteten av behandlingen”, sa Martin Bloem, leder for WFPs arbeid med HIV og ernæring.

"Hvis folk ikke har tilgang til mat, er det vanskelig å gå på antiretrovirale medikamenter og risikoen for å avslutte behandlingen øker. Blant underernærte pasienter som starter antiretroviral terapi (ART), er risikoen for død 2-6 ganger høyere sammenlignet med dem som får riktig næring", sa Bloem under AIDS 2010 konferansen i Wien.

Verdens Matvareprogram er verdens største leverandør av mat assistanse til mennesker som lever med HIV og deres familier, så vel som folk med tuberkulose, og nådde ut til 2.9 millioner mennesker i denne målgruppe, i 47 land i fjor.

Mennesker som lever med HIV trenger mer kalorier for å bekjempe viruset. HIV-positive barn trenger mellom 50 til 100 prosent flere kalorier, sammenlignet med HIV-negative barn, mens voksne trenger opptil 30 prosent mer kalorier.

Verdens Matvareprograms tilnærming fokuserer på to mål: å forbedre behandlingens suksess gjennom ernæringsmessig mat assistanse, og å redusere virkningene av AIDS for både for selve pasienten og deres familier gjennom sikkerhetsnett som matrasjoner for hele husholdninger, pengeoverføringer eller kuponger som kan omsettes til mat.

#                              #                                 #

WFP er verdens største humanitære organisasjon og arbeider med å bekjempe sult verden over. Hvert år når WFP ut med matvareassistanse til gjennomsnittlig mer enn 90 millioner mennesker i mer enn 70 land.

WFP tilbyr nå RSS feeds for å hjelpe journalister å holde seg oppdatert på siste nytt i det de blir publisert på vår nettside Wfp.org/no 

WFP har dedikert en ISDN linje i Italia for å sikre kvaliteten på toveis intervju med WFPs embetsmenn.

For mer informasjon, vennligst kontakt: (e-post adresse: fornavn.etternavn@wfp.org):
Emilia Casella, WFP/Geneva (for anledningen i Wien)  Cell. +41-792857304
Gregory Barrow, WFP/Rome, Tel. +39 06 6513 2330, Mob.  +39 348 1325018

Erika Jørgensen, Direktør for WFPs nordiske kontor, København
Tel: +45 35 46 71 30, Mob: +45 28 84 82 66
E-post: erika.joergensen@wfp.dk

Gro Pernille Smørdal, Informasjonsassistent ved WFPs nordiske kontor, København
Tel: +45 35 46 71 35, Mob: +45 50 11 13 14
E-post: gropernille.smoerdal@wfp.dk