Skip to main content

ShareTheMeal-appen når sitt første mål - nå samles midler til barn, mødre og gravide i Syria

ShareTheMeal-appen når sitt første mål - nå samles midler til barn, mødre og gravide i Syria
ROMA/KØBENHAVN – To måneder etter den globale lanseringen har Verdens matvareprograms app, ShareTheMeal, oppnådd målet sitt om å sikre at 20 000 syriske flyktningbarn i Jordan får livsviktig ernæring på skolen i ett år. Fra og med i dag kan brukerne av appen hjelpe en ny gruppe med trengende syrere med ett trykk på telefonen - barn, mødre og gravide i den krigsherjede byen Homs.

Lidelsene til underernærte mennesker i beleirede byer som for eksempel Madaya, Fouah og Kefraya understreker betydningen av å gi ernæringsstøtte til sårbare syrere. Det nye målet til ShareTheMeal støtter gravide, ammende mødre og deres barn, slik at de kan øke næringsinntaket sitt med kjøtt, melkeprodukter, fersk frukt og grønnsaker.

«God ernæring er viktig under svangerskap og amming» sier WFP i Syrias assisterendelanddirektør Adeyinka Badejo. "Ved å gi mødre og spedbarnene deres næringsrik mat, kan vi bidra til å sikre at de holder seg friske og forebygger at de mest sårbare barna lider enda mer," sa hun.

Målet er for ShareTheMeal brukere å støtte mer enn 2000 gravide kvinner, ammende mødre og deres små barn et helt år på Aoun Distribution Centre i Homs, Syria. I byen får mødre kuponger fra WFP til å kjøpe ferske råvarer, noe som er avgjørende for å forbedre mangfoldet i kosten. God ernæring, spesielt i de første 1000 dagene av livet, er viktig for barn for å nå sitt fulle mentale og fysiske potensial.

Homs har opplevd særlig alvorlige kamper under den 5-årige Syria konflikten og har til stor grad blitt ødelagt. Til tross for at byen har våpenhvile har innbyggerne fortsatt et stort behov for støtte. Dette gjelder spesielt fordrevne gravide og ammende mødre som står i stor fare for underernæring med begrenset eller ingen inntekt.

ShareTheMeal ble lansert globalt i november 2015. Gjennom appen kan smartphone-brukere donere penger til utvalgte WFP programmer. De foreslåtte donasjonene starter på NOK 4 -det globale gjennomsnittet til WFP for å gi livsviktig daglig ernæring under kriser. Så langt har nesten 400 000 brukere over hele verden gitt det som tilsvarer nesten 4 millioner måltider.

"ShareTheMeal har vært allment tilgjengelig bare noen få måneder, og vi er sterkt engasjerte av det vi har sett så langt," sier Sebastian Stricker, som leder ShareTheMeal prosjektet. "Smartphone-brukere rundt om i verden er engasjert og opptatt av å bli med i vår innsats for å skape en verden med null sult."