Skip to main content

Verdens matvareprogram leverer mat til syrere som flykter fra kampene i Aleppo

Verdens matvareprogram leverer mat til syrere som flykter fra kampene i Aleppo
KØBENHAVN– FNs Verdens Matvareprogram (WFP) har startet å dele ut livsnødvendig mat til mennesker på flukt fra den siste økningen av vold i nordlige Aleppo.

Maten ble transportert med konvoier på tvers av grensen fra Tyrkia inn i den lille byen A'zaz nordvest i Syria, 30 kilometer nordvest for Aleppo nær den syrisk-tyrkiske grensen. For å imøtekomme de akutte behovene hos den nye bølgen av fordrevne vil WFPs matvaredistribusjon nå ytterligere 21.000 mennesker med nødhjelp i løpet av de neste dagene.

 

Nødhjelpen inneholder ris, linser, bulgur, pasta, hvite bønner, kikerter, vegetabilsk olje, sukker og hvetemel i pakker som er nok til å brødfø en familie for en måned. WFP sender også spiseklare rasjoner, som hermetikk, for de som ikke har tilgang til kjøkkenfasiliteter.

 

"Situasjonen er ganske ustabil og uklar i det nordlige Aleppo med familier på flukt som søker sikkerhet," sier Jakob Kern, WFPs landdirektør i Syria. "Vi er svært bekymret fordi tilgang -og forsyningsveiene fra nordlige til østlige Aleppo og områdene rundt nå er avskåret. Men vi gjør alt vi kan for å få nok mat til alle de som sulter, og frakter det inn gjennom den gjenværende åpne grensen fra Tyrkia».

 

Tusenvis av fordrevne mennesker har samlet seg i A'zaz i et forsøk på å finne tilflukt i nærheten av Bab Al Salam grenseovergang. Flere tusener er ventet å ankomme om kampene fortsetter. Mer enn 30.000 mennesker er rapportert å være på flukt. Mange flykter  mot den tyrkiske grensen og byene A'zaz og Afrin.

 

Før økningen av kamper i det nordlige Aleppo, har WFP jevnlig levert mat over den tyrkiske grensen til Aleppo og Idleb provinsene gjennom grenseovergangene Bab al-Hawa og Bab al-Salam. "WFP oppfordrer alle parter i konflikten til å sikre fri adgang til disse områdene for å gi umiddelbar hjelp til familier som allerede har lidd altfor lenge,"  la Kern til.