Skip to main content

WFP BEGYNNER LOKAL PRODUKSJON AV DADDELBARER I SYRIA TIL SKOLEMATPROGRAM

WFP BEGYNNER LOKAL PRODUKSJON AV DADDELBARER I SYRIA TIL SKOLEMATPROGRAM
DAMASKUS/KØBENHAVN – Verdens matvareprogram (WFP) har begynt å produsere daddelbarer beriket med vitaminer og mineraler i krigsherjede Syria. Dette er en del av skolematprogrammet som omfatter mer enn 315 000 utsatte barn.

Initiativet til den lokale produksjonen, som støttes av EU, hjelper med å holde barn i skolen og investerer i fremtiden deres, samtidig som det øker kapasiteten i den lokale matproduksjon, skaper arbeidsplasser og stimulerer den lokale økonomien.

 «Utdanning er avgjørende for å utstyre Syrias neste generasjon med de verktøyene de trenger for å gjenoppbygge landet deres» sa WFPs landdirektør Adeyinka Badejo. «Skolematprogrammet sikrer at syriske barn får ernæringsstøtten de trenger for å takle de ødeleggende konsekvensene denne krisen har hatt, samtidig som det hjelper med å gjenopprette et normalt liv for mange familier".

Etter en analyse av kapasiteten i den lokale matproduksjonen i Syria, jobber WFP med syriske leverandører for å øke matproduksjonsindustrien så de kan møte de lokale matbehovene, samt behovene til skolematprogrammet. Leverandørene benytter seg av nasjonale råvarer og ansetter lokale folk, som igjen kommer gagner den lokale økonomien.

«Initiativet er en milepæl i WFPs innsats for å styrke og bygge motstandsdyktighet i Syria, og effekten er allerede tydelig», la Badejo til. «Ved å inngå partnerskap med den private sektoren sikrer WFP at lokal kapasitet styrkes så de kan møte befolkningens behov samtidig skape jobbmuligheter for de mange som har mistet inntektskilden deres».  

WFP startet skolematprogrammet i 2014 i samarbeid med UNICEF og det syriske Kunnskapsdepartementet, og har planer om å utvide programmet i 2016 for å støtte over 500 000 skolebarn i områder med store konsentrasjoner av fordrevne familier. Programmet er i øyeblikket aktivt i de rurale delene av Damaskus, Damaskus by, Aleppo, Homs, Tartous og Al-Hassakeh.

Hver måned gir WFP matvareassistanse til 4 millioner mennesker over hele landet gjennom rasjoner som inneholder basismatvarer som hvetemel, belgfrukter, og hermetisk mat. WFP gir også spesielle ernæringsprodukter til 240 000 barn i Syria for å bekjempe og forebygge feilernæring og mangel på mikronæringsstoffer.

WFP er utelukkende finansiert gjennom frivillige bidrag og skal mobilisere NOK 1,5 milliarder for å fortsette og yte bistand til fordrevne familier i Syria de neste seks månedene.

WFPs skolematprogram i Syria har blitt muliggjort ved bidrag fra regjeringen i Japan, Saudi-Arabia, Frankrike, Storbritannia, samt EU-kommisjonen.

Pressefoto kan lastes ned her