Skip to main content

WFP gjenoppretter full matassistanse til syrere etter ekstraordinær donorstøtte

ROMA/KØBENHAVN–Nye bidrag, som ble lovet under Giverkonferansen for Syria i London tidligere denne måneden, vil gjøre det mulig for WFP å gjenopprette fulll matassistanse til syrere meldte Verdens Matvareprogram (WFP) i dag.

Det lovede bidraget vil støtte gjenopprettning av fullstendig matassistanse til flyktninger i Jordan, Libanon, Irak og Egypt fra mars og til slutten av året. Finansieringen vil også gjøre det mulig for WFP å gi en full matvarerasjon til familier inne i Syria fra april til oktober 2016.

Den ekstraordinære responsen – et rekordhøyt løfte om rundt NOK 5,8 milliarder til WFPs Syria operasjoner – vil hjelpe med å redde livene til de mest utsatte menneskene i Syria og regionen rundt. Bidraget støtter også en utvidelse av WFPs skolemåltidsprogram og andre lignende aktiviteter som vil bidra til å styrke håpet om en bedre fremtid for de millioner av mennesker som er rammet av krisen.   

«På vegne av det syriske folket som har fått livene sine ødelagt av konflikten, takker vi statslederne som tro til i London. Deres generøsitet betyr at vi fullt ut kan oppfylle de umiddelbare, grunnleggende behovene for de 1,8 millioner flyktningene i regionen og de 4,5 millioner syrere inne i landet som er avhengig av WFPs matassistanse hver dag» sa WFPs eksekutivdirektør Ertharin Cousin.