Skip to main content

WFP sender konvoier med humanitær mathjelp til den jemenitiske byen Taiz for å avverge den humanitære krisen

WFP sender konvoier med humanitær mathjelp til den jemenitiske byen Taiz for å avverge den humanitære krisen
SANA’A/KØBENHAVN – To konvoier fra Verdens matvareprogram (WFP) har ankommet den jemenittiske byen Taiz med haste-forsyninger med mat til de menneskene som lever under svært vanskelige forhold og under reell beleiring.

Matforsyningene er tilstrekkelig til å mate nesten 145 000 mennesker i en måned. To konvoier som består av 31 lastebiler lastet med ulik mat ankom tirsdag til byene Salah og Al-Qahira og en tredje konvoi er nå på vei til Mudhafar distriktet.

"Vi har måtte overvinne enorme utfordringer for å levere de sterkt trengte forsyningene til byen hvor den humanitære situasjonen har forverret seg de siste månedene," sier Purnima Kashyap, WFP representant og landdirektør i Jemen.

"WFP har behov for å kunne bevege seg fritt og trygt rundt i landet for å nå ut til så mange som mulig med matforsyninger før situasjonen deres ytterligere forverres." Hun la til at WFP, som blir finansiert gjennom frivillige bidrag, har et presserende behov for ytterligere bidrag for å kunne fortsette operasjonene sine.

WFP leverte matvarehjelp til 10.000 mennesker i byen i november, en brøkdel av det totale antallet som har akutt behov for hjelp. På grunn av intense kamper og luftangrep, har det vært svært vanskelig å få tilgang til Taiz via veinettet. WFPs lastebiler har blitt holdt tilbake på sjekkpunkter og tilgang generelt har vært svært begrenset.

De siste ukene har samarbeidet mellom alle partene gjort det mulig for WFP å få humanitære forsyninger inn i byen Taiz.

"Vi fortsetter med å appellere til alle parter i konflikten om å hjelpe oss å sikre rettidig og livsviktig hjelp i hele landet," sa Muhannad Hadi, WFPs regionale direktør for Midtøsten, Nord-Afrika, Øst-Europa og Sentral-Asia. "Vi griper alle muligheter til å gi mer hjelp."

Taiz er en av 10 ut av Jemens 22 provinser som opplever alvorlig matmangel på katastrofenivå - nivået like før hungersnød. Minst én av fem husholdninger i regionen har ikke nok mat til å leve et sunt liv, de har mistet livsgrunnlaget sitt og står overfor livstruende tilstander av akutt feilernæring.

Konflikten har forverret den allerede alvorlige matvaresituasjonen i Jemen, og har på under ett år lagt til mer enn 3 millioner mennesker til antallet som sulter. Ifølge FN erklæringen om humanitære behov i 2016 led 7,6 millioner personer av matmangel i Jemen, en situasjon som trenger akutt ekstern matvarehjelp.

WFP har overvunnet ekstreme vanskeligheter for å nå 1 million mennesker i gjennomsnitt hver måned siden konflikten startet. I november leverte WFP mat i alle 19 provinsene der behovet for mat var akutt og nådde ut til 1,8 millioner mennesker.