Skip to main content

WFPs app SharetheMeal samler inn penger for syriske flyktningbarn i Libanon

ROMA/KØBENHAVN – den prisbelønnete appen ShareTheMeal, som er utviklet av Verdens Matvareprogram, bytter nå mål for å støtte syriske flykningbarn i Libanon.

SharetheMeals nye mål kommer til å støtte 1400 flyktningbarn i alderen 3 til 4 som bor i Beirut i ett helt år. Barnas foreldre kommer til å motta assistansen gjennom WFPs elektroniske matkuponger som gjør det mulig for dem å kjøpe de varene de selv vil ha i lokale butikker. Dette støtter vertslandet og den libanesiske økonomien.

«Med ShareTheMeal kan du enkelt hjelpe foreldre som har mistet alt de har for å kunne forsørge barna sine» sier WFPs landsdirektør i Libanon, Dominik Heinrich. «Næringsrik, hjemmelaget mat er avgjørende for barns fysiske og mentale utvikling. Det bidrar også til en følelse av stabilitet som er avgjørende for barns liv».

Gjennom appen kan smartphonebrukere, sammen med tusenvis andre, støtte et utvalgt lokalsamfunn eller prosjekt og følge utviklingen. Donasjonene kan variere fra en engangssum på 3NOK, det globale gjennomsnittet for tilstrekkelig mat til ett barn på en dag, til å donere månedlig. Siden starten av november har nesten en halv million mennesker hjulpet ShareTheMeal å nå finansieringsmål i Lesotho, Jordan og Syria. Målene endrer seg så snart brukerene har nådd et spesifikt mål. Det forrige målet som ble nådd var for kvinner og barn i den ødelagte syriske byen Homs.

Den 26 april ble det annonsert at SharetheMeal får den prestisjefylte prisen Webby People’s Voice Award for mobilsider og apper i kategorien Best Practice. ShareTheMeal ble også utnevnt som en av de beste appene av både Google Play og Apple App Store, og nylig vant appen prisen SXSW Interactive Innovation Award.

Den syriske konflikten er nå inne i sitt sjette år, og mer enn en million syrere bor nå i Libanon, inkludert utsatte barn. Mange flyktningfamilier har brukt opp sine sparepenger og kan ikke få jobb, som gjør dem i økende grad avhengig av matassistanse.

#                              #                                 #

ShareTheMeal gjør det mulig for smartphonebrukere og dele sine måltider med sultne mennesker i verden via iOS og Android app. ShareTheMeal ble startet i april 2014 og er et initiativ fra Verdens Matvareprograms Innovation Accelerator. Siden november 2015 har appen blitt tilgjenglig globalt, og har vunnet flere priser for sitt design og innovative karakter. Les mer på sharethemeal.org